SPECIALIST IN BEWEGING

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Wat houdt het programma in? 

Het programma richt zich op het veranderen/aanpassen van uw leefstijl. Het is dus meer dan alleen een afvalprogramma.  

In totaal duurt het gehele programma 2 jaar. Het eerste half jaar bestaat uit 1x per week 1 uur sporten in een groep onder begeleiding van een fysiotherapeut/leefstijlcoach en ongeveer 5 tot 6 individuele consulten bij een diëtist. Het sporten zal gericht zijn op activiteiten die u ook thuis kunt toepassen (en dus NIET iedere week in de oefenzaal trainen). Na het eerste halve jaar is er 3 maanden de ruimte om alle informatie en geleerde stof toe te passen in het dagelijks leven. Na die 3 maanden is er een terugkom moment met de hele groep waar we de afgelopen 3 maanden evalueren. Vervolgens is er nog 3 maanden de tijd om verder te werken aan de doelen. Hierop volgt opnieuw een evaluatiemoment en gaat het 2e jaar in. 

Het tweede jaar bestaat uit individuele gesprekken met uw leefstijlcoach. De inhoud van deze gesprekken zijn naar behoefte in te vullen. Het is dus in het tweede jaar de bedoeling dat u alles wat u geleerd heeft toe te passen in uw dagelijks leven en dat de leefstijlcoach hier over meedenkt en waar nodig aanstuurt.  

 

Hoe kunt u deelnemen? 

Het programma is voor gemotiveerde mensen met diabetes, overgewicht of obesitas en hart- en vaatziekten en andere leefstijl gerelateerde ziektes. U heeft een verwijzing van een huisarts of POH (praktijkondersteuner) nodig om u aan te kunnen melden. 

 

Welke stappen moet u ondernemen? 

Wanneer u een verwijzing heeft van de huisarts of POH kunt u uzelf aanmelden via de site van de HRZU. U kunt hier klikken op het kopje GLI. Hier kunt u uzelf aanmelden en als locatie FysioBrummen aanvinken. De aanmelding komt dan binnen bij onze praktijk.  

 

Het is goed om te weten wat het programma inhoudt en dat er een wachtlijst kan zijn. Er liggen eventueel folders bij de balie op onze praktijk die u mee kunt nemen. 

Als u uw aanmelding via de HRZU heeft gedaan, komt deze automatisch bij ons binnen. Vervolgens wordt u op de wachtlijst gezet. Indien er een nieuwe groep start, wordt u gebeld om een intake te plannen.  

Indien er vragen en/of onduidelijkheden zijn, schroom dan niet om contact met ons op te nemen of met uw huisarts.

Het leefstijlprogramma wordt bij FysioBrummen aangeboden door:

Karlijn Bosch

Contactgegevens
Bezoekadres
Primulastraat 2b
6971 ZA Brummen
gem. Brummen
Nederland
Tel. 0575 566 065 (8.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.30)
Openingstijden

Maandag: 8.00-21.00

Dinsdag: 8.00-21.00

Woensdag: 8.00-20.00

Donderdag: 8.00-20.00

Vrijdag: 8.00-17.00

Persoonlijk contact