SPECIALIST IN BEWEGING

Diabetes type 2

Wat is diabetes? 

Alle voedingsstoffen die we dagelijks binnenkrijgen, worden in het lichaam omgezet in brand- en bouwstoffen. Zo worden koolhydraten (een verzamelnaam voor zetmeel en suikers) in het lichaam omgezet in glucose. Via het bloed wordt de glucose vervoerd naar verschillende organen. Om toegang te krijgen tot de organen is insuline nodig. Bij mensen met diabetes maakt de alvleesklier geen of weinig insuline aan, of werkt de door het lichaam aangemaakte insuline onvoldoende. De bloedglucosewaarde (hoeveelheid suiker in het bloed) is daardoor hoger dan normaal. Diabetes tast de bloedvaten aan en kan zorgen voor andere aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, zenuwschade, gewrichtsklachten, nierfalen et cetera. 

Voor mensen met diabetes kan het lastig zijn om de bloedsuikerspiegel op peil te houden. Diabetici zijn daarom soms bang om een hypo te krijgen wanneer zij zich inspannen. Herkent u dit? 

Voor mensen met diabetes is het juist belangrijk om in beweging te blijven. Het kan zelfs helpen om klachten bij diabetes te voorkomen en wellicht het gebruik van medicijnen te beperken. Speciaal voor mensen met diabetes mellitus type 2 bieden wij een beweegprogramma, waarbij een ervaren fysiotherapeut u begeleidt naar een actieve leefstijl. Bijkomende voordelen zijn een verbeterde conditie, een gezonder lichaamsgewicht en het verkleinen van de kans op gewrichtsklachten of hart-en vaatziekten. 

 

Marc van Meeteren begeleidt bij FysioBrummen patiënten naar een gezonde levensstijl met diabetus type 2

Contactgegevens
Bezoekadres
Primulastraat 2b
6971AZ Brummen
gem. Brummen
Nederland
 
Tel. 0575 566 065 (8.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.30)
Openingstijden

Maandag: 8.00-21.00

Dinsdag: 8.00-21.00

Woensdag: 8.00-20.00

Donderdag: 8.00-20.00

Vrijdag: 8.00-17.00

Persoonlijk contact