SPECIALIST IN BEWEGING

Kinder-manueel therapie

Kinder-manueel therapie

Kinder-manueeltherapie kan zinvol zijn bij zuigelingen met functiestoornissen in de bovenste nekgewrichtjes. De bovenste nekgewrichtjes blijken van groot belang te zijn bij de ontwikkeling van de houding en motoriek. Als in dit gebied de gewrichtjes niet goed bewegen, kan dit leiden tot uiteenlopende symptomen. Vaak ziet men een voorkeurshouding van de zuigeling naar 1 kant en kan het hoofd niet goed draaien naar de andere kant. Als gevolg hiervan bestaat er vaak een afplatting van het hoofd.

Een ander symptoom wat gerelateerd kan zijn aan een probleem hoog in de nek is overmatig huilen. Uiteraard zijn er nog veel meer oorzaken die kunnen leiden tot overmatig huilen, maar bij een voorkeurshouding in combinatie met overmatig huilen is een consult aan de kinder-manueeltherapeut zeker het overwegen waard.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Als uit het onderzoek blijkt dat de bovenste nekgewrichtjes niet goed bewegen dan kan door middel van hele zachte technieken de gewrichtjes voorzichtig weer in beweging gezet worden. Wij kunnen ons het heel goed voorstellen dat u het misschien in eerste instantie spannend vindt om uw kind te laten behandelen aan zijn of haar nekje. Dit voelen wij ook als een enorme verantwoordelijkheid en daarom passen wij dan ook alleen technieken toe die veilig en effectief zijn. Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig om de beperkte nekfunctie te herstellen.

Peter ten Klooster is binnen de praktijk de kinder-manueeltherapeut.

Contactgegevens
Bezoekadres
Primulastraat 2b
6971AZ Brummen
gem. Brummen
Nederland
 
Tel. 0575 566 065 (8.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.30)
Openingstijden

Maandag: 8.00-21.00

Dinsdag: 8.00-21.00

Woensdag: 8.00-20.00

Donderdag: 8.00-20.00

Vrijdag: 8.00-17.00

Persoonlijk contact