SPECIALIST IN BEWEGING

Shockwave

Wat is shockwave?

Bij FysioBrummen wordt sinds enkele jaren shockwave therapie toegepast met vaak goede resultaten. Shockwave is een behandelmethode waarbij met geluidsgolven de doorbloeding wordt verbeterd en het herstelproces wordt gestimuleerd.

Shockwave wordt met name toegepast bij (chronische) peesklachten. Een pees is van zichzelf slecht doorbloed, dit betekent dat herstel van peesklachten vaak langdurig is en een chronisch karakter kan krijgen. Daarnaast zie je met name in de schouder soms kalkafzettingen in de pezen. Ook die kunnen met shockwave op een doeltreffende wijze behandeld worden.

Hoe ziet een behandeling met shockwave eruit?

Bij de eerste behandeling wordt gekeken of uw klachten in aanmerking komen voor een behandeling met shockwave. Wanneer dit het geval is, dan wordt de te behandelen plek bepaald en wordt hierop de behandelkop van het shockwave apparaat gezet. Uit deze behandelkop komen hele snelle  ‘ tikken ‘ die zorgen voor betere doorbloeding in het te behandelen gebied. Een behandeling duurt vaak maar kort, 5 tot 10 minuten. Na de behandeling kan het gebied kortdurend even wat extra gevoelig zijn, maar vaak ervaren mensen al snel vermindering van klachten. De meeste patiënten hebben gemiddeld slechts 6 behandelingen nodig om tot het gewenste effect te komen.

Bij welke klachten kan shockwave worden gebruikt?

Shockwave is effectief bij de volgende klachten:

  • Hielspoor;
  • Tennisarm;
  • Golfarm;
  • Achillespeesklachten;
  • Peesontsteking schouder;
  • Kalkafzettingen schouder.
Contactgegevens
Bezoekadres
Primulastraat 2b
6971AZ Brummen
gem. Brummen
Nederland
 
Tel. 0575 566 065 (8.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.30)
Openingstijden

Maandag: 8.00-21.00

Dinsdag: 8.00-21.00

Woensdag: 8.00-20.00

Donderdag: 8.00-20.00

Vrijdag: 8.00-17.00

Persoonlijk contact