SPECIALIST IN BEWEGING

Claudicatio Intermittens

Bij Claudicatio Intermittens, ook wel etalagebenen genoemd, voeren de slagaders in uw benen te weinig zuurstof aan voor de spieren die u gebruikt bij het lopen. Dit komt omdat deze slagaderen vernauwd zijn. Een vernauwing ontstaat door slagaderverkalking. Het zuurstoftekort veroorzaakt pijn in uw been. Met rust verdwijnt de pijn weer. Artsen gebruiken ook wel de term perifeer arteriëel vaatlijden (PAV). 

Risicofactoren voor vernauwingen in de beenslagader zijn: 

  • roken; 
  • hoge bloeddruk;
  • diabetes mellitus (suikerziekte); 
  • een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed; 
  • overgewicht; 
  • weinig lichaamsbeweging. 

Kan er wat aan gedaan worden? 

Uit onderzoek is gebleken dat looptherapie de nummer 1 behandeling is! 

Looptraining heeft het beste resultaat als u onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut aan de slag gaat. Om de pijnklachten te vermijden, gaan veel mensen op een inefficiënte manier lopen. Dit kost veel extra energie en zuurstof. Bovendien kan een verkeerd looppatroon blessures veroorzaken, waardoor langdurig niet kan worden gelopen. Looptraining onder begeleiding van een fysiotherapeut verbetert de looptechniek. Een betere looptechniek zorgt voor een afname van het zuurstofverbruik en draagt daarmee weer bij aan het verminderen van de pijnklachten. 

Bij FysioBrummen is Marc van Meeteren aangesloten bij Claudicationet. Dit houdt in dat hij regelmatig extra bijscholing volgt, waardoor de door hem aangeboden therapie voldoet aan kwaliteitseisen om transparante en hoogwaardige patiëntenzorg te garanderen. 

Vergoeding

Gezien het positieve effect van looptraining onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut, heeft de overheid besloten 37 behandelingen per jaar te vergoeden vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat u geen aanvullende verzekering nodig heeft om een traject fysiotherapie vergoed te krijgen.

Contactgegevens
Bezoekadres
Primulastraat 2b
6971AZ Brummen
gem. Brummen
Nederland
 
Tel. 0575 566 065 (8.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.30)
Openingstijden

Maandag: 8.00-21.00

Dinsdag: 8.00-21.00

Woensdag: 8.00-20.00

Donderdag: 8.00-20.00

Vrijdag: 8.00-17.00

Persoonlijk contact