Wellicht heeft u etalagebenen

Bij etalagebenen is looptherapie de eerste keus!

 

Bij etalagebenen (claudicatio intermittens) is er een vernauwing van de vaten van de benen. Daardoor stroomt er te weinig bloed naar de spieren in de benen tijdens het lopen. Vanwege de pijn die dan ontstaat moeten mensen met etalagebenen stoppen met lopen. Om zich een houding te geven gaan mensen dan soms in een etalage kijken; daarom wordt het etalagebenen genoemd.

 

Bij etalagebenen zijn er verschillende behandelmogelijkheden: looptherapie onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut of opereren (dotteren of een bypass).

 

Op dit moment is looptherapie de eerste en vaak ook beste behandeling. Dit omdat dotteren en looptherapie ongeveer dezelfde resultaten geven, maar dotteren kleine risico’s met zich meebrengt en looptherapie niet. Een andere belangrijke reden om terughoudend te zijn met dotteren is dat dotteren vaak leidt tot dotteren. Dit omdat dotteren altijd littekenvorming geeft, waardoor het bloedvat opnieuw dicht kan gaan zitten en er opnieuw geopereerd moet worden.

 

Mocht looptherapie niet het gewenste effect hebben is er een kleine groep die toch uiteindelijk geopereerd moet worden. Ongeveer 1 op de 5 mensen die looptherapie hebben gehad krijgen later toch een operatie.

 

Op onderstaande link kunt u nog eens nalezen hoe vaatchirurg Joep Teijink aankijkt tegen looptherapie bij etalagebenen:

 

https://www.gezondheidsnet.nl/hart-en-vaatziekten/7-vragen-over-etalagebenen

 

Bij FysioBrummen is Marc van Meeteren onze gespecialiseerde fysiotherapeut die u zal begeleiden bij de looptherapie.

Contactgegevens
Bezoekadres
Zutphensestraat  105
6971EJ Brummen
gem. Brummen
Nederland
Tel. 0575 566 065 (8.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.30)
Openingstijden

Maandag: 8.00-21.00

Dinsdag: 8.00-21.00

Woensdag: 8.00-20.00

Donderdag: 8.00-20.00

Vrijdag: 8.00-17.00

Persoonlijk contact